مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: سال آینده، 28 شهر استان با بحران آب مواجه خواهند بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، حسین اسماعیلیان در نشست خبری مشترک مدیرکل آموزش و پرورش و مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اظهار کرد: در سال جاری 18 شهر استان با بحران آب مواجه بودند و در سال آینده 28 شهر با بحران آب مواجه خواهند بود. خراسان رضوی در منطقه خشکی قرار دارد و تقریبا میتوان گفت فضای توسعه بخش آب در استان بسته است، بنابراین تاکید بسیاری بر بهرهوری آب وجود دارد.
وی با اشاره به اهمیت استفاده مجدد از آب خاطرنشان کرد: در توسعه شبکههای فاضلاب استان، مبحث استفاده مجدد از آب مطرح است اما نه برای مصارف شرب بلکه این آب پس از تصفیه به مصارفی از قبیل کشاورزی میرسد. در بازگرداندن آب به چرخه مصرف، خراسان رضوی حدود 13 درصد نسبت به نُرم کشور عقب است و یکی از دلایل این مساله گستردگی استان است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با بیان اینکه یکی از رویکردهای دولت در بحث بازگرداندن آب به چرخه مصرف، استفاده از سرمایهگذاری بخش خصوصی است، تصریح کرد: در این زمینه پروژههایی با مبلغ 500 میلیارد تومان تعریف شده که برخی از آنها به نتیجه رسیده است و امیدواریم با این رویکرد جدید عقب ماندگی مذکور، جبران و منابعی برای تامین آب شهرها فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: حدود 1800 کیلومتر معادل 35 درصد شبکه آب شهرها فرسوده است و دولت در بخش بازسازی و بهسازی تجهیزات اعتبارات محدودی دارد.
اسماعیلیان با اعتقاد بر اینکه قیمت آب پایین است، اضافه کرد: در حال حاضر یکسوم هزینه تمام شده آب از مردم دریافت میشود و بخش قابل توجهی از هزینه آب به صورت یارانه پرداخت میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با تاکید بر اینکه تامین منابع آب استان بیشتر از طریق چاههای زیرزمینی صورت میگیرد، اظهار کرد: به دلیل خشکسالیهای پیاپی، ذخیره آب چاهها هر ساله بیش از گذشته کاهش مییابد.
تفاهمنامههای همکاری بین آموزش و پرورش و شرکت آب منطقهای، شرکت آب و فاضلاب، شرکت آب و فاضلاب روستایی و شرکت آبفای مشهد منعقد شد.